Lang boos op Schreuder na wissel, vervanger Dost bewijst gelijk trainer

Reacties

In de Belgische titelstrijd hebben kemphanen Club Brugge en Union Sint-Gillis geen fouten gemaakt. Runner-up Club Brugge haalde uit bij laagvlieger RFC Seraing. Invaller Bas Dost scoorde voor de ploeg van Alfred Schreuder, die het aan de stok kreeg met Noa Lang. Koploper Union had het een stuk zwaarder, maar won ook. Bart Nieuwkoop gaf de assist bij de winnende treffer.

Lang boos op Schreuder na wissel, vervanger Dost bewijst gelijk trainer
RFC Seraing
RFC Seraing
0 - 5
Club Brugge
Club Brugge

De druk op Club-trainer Alfred Schreuder werd afgelopen week langzaam opgevoerd. De Nederlandse oefenmeester verloor in de halve finale van de beker van KAA Gent en zag de kans op bekerwinst in rook opgaan. Ook Oranje-international Noa Lang moest het in de Belgische pers verduren, omdat de aanvaller al een tijdje uit vorm is.

Op bezoek bij Seraing kon Schreuder echter rustig achterover leunen. De regerend landskampioen liet in de eerste helft geen spaan heel van de laagvlieger. Andreas Skov Olsen opende op aangeven van oud-Ajacied Mats Rits na ruim twee minuten de score. Rits verdubbelde die voorsprong zelf en opnieuw Skov Olsen tekende - via Seraing-doelman Guillaume Dietsch - nog voor rust voor nummer drie aan. Ondertussen stond Seraing met tien man, door een rode kaart van Mathieu Cachbach.

In de tweede helft bleef Club eenvoudig overeind en leek het de wedstrijd zonder zorgen uit te kunnen voetballen. Tot Schreuder besloot Lang te wisselen. De aanvaller was het daar niet mee eens en stormde boos de catacomben in zonder zijn trainer een blik te gunnen. Landgenoot en vervanger Bas Dost bewees echter direct het gelijk van Schreuder en maakte de vierde treffer voor Brugge. Uitblinker Skov Olsen maakte er zelfs nog 0-5 van.

Kortrijk
Kortrijk
2 - 3
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis had een zware kluif aan Kortrijk. Door een duizelingwekkende blunder kwam het al snel op achterstand, waardoor het snel achter de feiten aanliep. Casper Nielsen en Ismael Kandouss kantelde echter het duel. Toch leek Union het uit handen te geven, nadat Faiz Selemani de koploper voor de tweede keer pijn deed. Vlak voor tijd schoot Deniz Undav met een geweldig schot zijn ploeg op aangeven van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop echter in veilige haven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.