Landskrona BoIS verrast met koppositie

Landskrona BoIS blijft verbazen in de Zweedse competitie. De promovendus versloeg op de zevende speeldag koploper Örgryte IS en nam daarmee de koppositie over.

Het duel begon zeer spectaculair. Na negen minuten had Henrik Nilsson de thuisploeg op voorsprong gezet, maar door een eigen doelpunt kwam Örgryte twee minuten later weer langszij. In de 22ste minuut zette Daniel Nannskog Landskrona voor een tweede keer op voorsprong.

Zijn ploeg bleef overeind tot het einde van het duel. Vlak voor tijd besliste Nannskog met zijn tweede treffer de wedstrijd. Hij scoorde vanaf de strafschopstip na een overtreding van Dick Last. Dit seizoen heeft Nannskog al zes doelpunten gemaakt, waarmee hij topscorer is van de Allsvenskan.

Djurgårdens IF verzuimde gebruik te maken van de nederlaag van Örgryte. Bij winst op GIF Sundsvall had Djurgårdens zich met Örgyte en Landskrona op kop gezet, maar de ploeg verloor het uitduel met 2-1.