Lamprou, Griekse held voor één avond in De Kuip

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de vijfde speelronde is dat Willem II-doelman Kostas Lamprou.

Lamprou, Griekse held voor één avond in De Kuip

De populairste Feyenoorder was afgelopen zaterdagavond Kostas Lamprou. De doelman deelde geduldig handtekeningen uit en poseerde voor iedereen die een foto wilde nemen. Dat was niet omdat hij de Rotterdammers met een paar geweldige saves de zege had bezorgd. De Griek speelde als huurling bij de tegenpartij, Willem II, en keepte een foutloze wedstrijd die de Tilburgers na 48 mislukte pogingen eindelijk weer eens buitenshuis drie punten opleverde (1-2).

Voor Lamprou viel zaterdag alles op z’n plaats. Hij keepte in de stijl die Feyenoord ooit deed besluiten hem te contracteren. De kleine Griek (1.76 meter) was katachtig, had prima spelhervattingen en heerste, opvallend genoeg, ook in de lucht. Slechts op een kopbal van Colin Kazim-Richards had hij geen antwoord, maar daarbij bleef het ook. Lamprou was niet te passeren en nam daarmee revanche voor zijn matige optreden tegen PSV, waarin hij als Willem II-debutant opzichtig blunderde en zodoende zelf de discussie aanwakkerde of hij wel geschikt was voor het niveau van de Eredivisie. Zo gaat het al zijn hele carrière.

Kostas Lamprou heeft het nooit gemakkelijk gehad. Ajax haalde hem als jeugdspeler naar Amsterdam, maar liet hem vallen: te klein, ongeschikt. Via de amateurclub Amstelveen Heemraad knokte hij zich naar een contract in De Kuip, maar ook daar waren er altijd twijfels. Lamprou kreeg in zijn leven al van alles naar zijn hoofd – kabouter, dwerg – maar hoewel klein van stuk is zijn rug breed genoeg. Wie zó sterk is dat hij steeds maar weer kritiek weet te pareren, verdient het, al is het maar voor één avond, een Griekse held te zijn.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.