Lafferty belooft meer: 'Dit was niet het ware Noord-Ierland'

Reacties

Noord-Ierland knokte zondag tegen Polen voor elke meter, maar verloor uiteindelijk met 1-0. Aanvoerder Steven Davis en spits Kyle Lafferty baalden als een stekker van de nederlaag, maar bleven ook realistisch.

Lafferty belooft meer: 'Dit was niet het ware Noord-Ierland'

'We moeten in balbezit meer brengen en we moeten veel meer durf tonen. Het is een leerproces', aldus Davis. Noord-Ierland- dat twaalf wedstrijden ongeslagen bleef in aanloop naar de start van het EK - speelde zeer defensief tegen Polen en schoot niet één keer op doel. 'Ik heb niet het team gezien waarmee we het EK hebben behaald. We hebben geen moment laten zien wat we in huis hebben', baalde Lafferty (foto).

'We werden overweldigd', vervolgde Lafferty. 'We wisten dat het moeilijk zou worden, maar ik denk niet dat men het ware Noord-Ierland heeft gezien. Donderdag tegen Oekraïne gaan we er alles aan doen om het goed te maken.' De conclusie van Davis sloot aan bij de woorden van Lafferty: 'We waren tegen Polen simpelweg niet goed genoeg.'

Bondscoach Michael O'Neill zag zijn ploeg worstelen. 'Het is natuurlijk een enorme teleurstelling. We werden in de eerste twintig minuten overklast, maar bij rust stond het nog 0-0. Na de tegengoal hebben we de tactiek wat aangepast, maar Polen was te sterk. Zij hebben ons nooit een kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Zij waren fysiek sterker dan wij.'

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.