Lachwekkende flater leidt nieuwe zege Valencia in

Valencia heeft zaterdagavond met hangen en wurgen gewonnen van Deportivo La Coruña: 1-2. De thuisploeg deed vooral zichzelf de das om door twee goals op knullige wijze weg te geven.

Bij Valencia maakte de van Arsenal overgekomen Francis Coquelin zijn debuut. Vier dagen na het bekersucces tegen Las Palmas (4-0) moesten Simone Zaza en uitblinker Luciano Vietto het doen met een plek op de bank. Na rust vielen beiden wel in. Op hun plaats stonden Santi Mina en Rodrigo. Laatstgenoemde zorgde voor de assist bij de openingstreffer van Gonçalo Guedes. Met de buitenkant van zijn voet bracht Rodrigo de huurling van Paris Saint-Germain in stelling. Zijn schot was niet hard, maar Deportivo-doelman Rubén Martínez liet de bal door zijn handen glippen. Een enorme flater van de keeper, waardoor de ruststand 0-1 was.

De thuisploeg was voor rust niet eens slecht en kreeg via Celso Borges twee grote kansen. Eerst kopte de middenvelder uit een hoekschop tegen de lat en later vloog zijn kopbal net over het doel van keeper Neto. In de tweede helft kreeg Deportivo echter weer door een eigen fout een tegengoal. Raul Albentosa leed knullig balverlies en vervolgens vloog een schot van Rodrigo in het doel nadat deze van richting werd veranderd door Pedro Mosquera.

Net als na de 0-1 bleef Deportivo vechten voor een treffer, maar de meeste kansen eindigden op ongelukkige wijze zonder succes. Pas na 88 minuten viel dan eindelijk de goal voor de thuisploeg. Adrián López tikte een verre voorzet terug en Florin Andone stond op de juiste plek om de bal binnen te tikken: 1-2. Verder dan dat kwam Deportivo niet, zelfs niet toen Adrián voor de keeper kwam te staan na een fraai boogballetje van Lucas Pérez. Adrián schoot echter hard over.

Door de zege nestelt Valencia zich steviger op de derde plek in La Liga. Nummer vier Real Madrid morste immers punten tegen Villarreal (0-1). Valencia heeft nu veertig punten, twee minder dan nummer twee Atlético Madrid. Deportivo staat zeventiende met zestien punten.

Bekijk de 0-1 van Valencia hier.