Vietto laat Mestalla in bekertoernooi genieten van zijn kunststukjes

Luciano Vietto heeft dinsdag zijn waarde bewezen bij Valencia. In de returnwedstrijd in het toernooi om de Copa del Rey tegen Las Palmas had de huurling van Atlético Madrid met prachtige doelpunten een groot aandeel in de zege: 4-0. Na 1-1 op Gran Canaria gaat Valencia naar de kwartfinale.

In het grootste gedeelte van de eerste helft was Valencia de betere partij, al leverde dat maar één doelpunt op. Na een half uur stuitte Simone Zaza met een acrobatische kopbal nog op doelman Raúl Lizoain, maar in de rebound was Vietto wel trefzeker. Voor de Argentijn was het zijn eerste treffer voor Valencia nadat hij op 4 januari op huurbasis werd overgenomen van Atlético. Afgelopen zaterdag debuteerde hij met een invalbeurt tegen Girona.

Jonathan Calleri kopte op slag van rust nog wel raak namens Las Palmas, maar zijn goal werd wegens een duwfout afgekeurd. Valencia liet er na rust geen gras over groeien en nam binnen tien minuten verder afstand. Vietto tekende op fraaie wijze voor zijn tweede treffer door na een vloeiende aanval de bal na een pass van Andreas Pereira over Lizoain te wippen. Middenvelder Nemanja Maksimovic vuurde vervolgens na 54 minuten raak en maakte daarmee al vroeg een einde aan de hoop van Las Palmas: 3-0.

Het pareltje van de avond moest toen nog komen. Na 65 minuten besloot Vietto rond de middencirkel uit te halen nadat hij had gezien dat Lizoain ver voor zijn doel stond. Het schot van de Argentijn paste perfect; over de doelman en net onder de lat. Met de boogbal kreeg hij het publiek in Mestalla op de banken. Vijf minuten later volgde een publiekswissel: Rodrigo loste Vietto af.

Bekijk hier de derde goal van Vietto:

Voor Valencia volgt aanstaande zaterdag een bezoek aan Deportivo La Coruña, waarna een week later op Gran Canaria een competitie-ontmoeting met Las Palmas op het programma staat.

Atlético Madrid - Lleida 3-0 (7-0)
Na de 0-4 zege die Atlético in Catalonië boekte was de return in de Spaanse hoofdstad slechts een formaliteit. De nummer negen van de Segunda División B, het derde niveau in Spanje, hield de schade in eerste instantie beperkt tegen Atlético. In de tweede helft kwam de thuisploeg pas los. Yannick Carrasco opende na een snelle aanval de score op aangeven van Diego Costa. Invaller Kevin Gameiro zorgde met een intikker voor 2-0 en het slotakkoord was aan Vitolo. Aanstaande zaterdag gaat Atlético in La Liga op bezoek bij Eibar.