Lachman maakt zich op voor eerste duel in elf maanden

Reacties

Daryl Lachman start meteen in de basis bij zijn nieuwe club SC Cambuur. Henk de Jong heeft de verdediger zaterdagavond een basisplaats tegen Vitesse.

Lachman maakt zich op voor eerste duel in elf maanden

Lachman wordt de rest van het seizoen gehuurd van Sheffield Wednesday, waarvoor hij geen minuut in actie kwam in het Championship. Lachman speelt in plaats van Wessel Dammers centraal achterin. Met Tom Hiariej haalde Cambuur ook nog verdedigende versterking uit Groningen, maar die speler begint zaterdag op de bank. 'Die jongens beschikken over veel verdedigende kwaliteiten, maar brengen ook ervaring met zich mee. Dat kunnen we goed gebruiken', aldus De Jong (foto) op de clubsite.

Met twee overwinningen ging de ploeg uit Leeuwarden met een goed gevoel de winterstop in. De Jong kijkt ook voldaan terug op het trainingskamp in Portugal, dus leeft vol vertrouwen toe naar het duel van zaterdag. 'Vitesse heeft een uitstekende ploeg en hun wedstrijden zijn altijd leuk om naar te kijken. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteit en genoeg jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar desondanks liggen er zeker kansen voor ons. Ze staan niet bovenaan en hebben ook niet alles gewonnen. Net als elke ploeg hebben ze ook zwakke plekken en daarvan moeten we profiteren.'

Cambuur en Vitesse treffen elkaar zaterdag om 18.30 uur in Leeuwarden. Lachman stond vrijdag precies elf maanden geleden voor het laatst in de basis tijdens een competitiewedstrijd. Toen verloor hij met FC Twente met 4-2 in De Arena van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.