Lachen moet volgens Guardiola Ribéry uit dal helpen

Reacties

Het slechte spel van Franck Ribéry rekent Pep Guardiola als zijn eigen probleem. De trainer van Bayern München heeft een bijzondere manier de Franse aanvaller weer in vorm te krijgen: 'lachen, lachen en lachen.'

Lachen moet volgens Guardiola Ribéry uit dal helpen

Afgelopen week was het Oliver Kahn die op televisie flink uithaalde naar de sterspeler van Der Rekordmeister. De 31-jarige Ribéry, die begin dit jaar de Gouden bal aan zich voorbij zag gaan, zou zich boven de groep plaatsen. 'Hij moet het nu eens achter zich laten. Waar gaat het hier nou om? Een persoonlijke prijs. De wereld draait niet om Franck Ribéry. Het gaat om de club', zei de oud-international.

Guardiola noemt het teleurstellende spel van Ribéry 'een probleem van de trainer'. De Spanjaard weet hoe hij de aanvaller uit de vormcrisis kan helpen. 'Lachen, lachen en lachen', luidt het advies.

De coach staat honderd procent achter Ribéry. 'Ik moet hem steunen. Elke dag, elke week vraag ik me af wat ik met Franck kan doen om hem te steunen. Elke dag spreek ik met hem. Maar hij moet er zelf uit zien te komen. Franck is een uitstekende speler. Hij helpt ons altijd en daarom steun ik hem.'

Het mislopen van de Gouden Bal lijkt de 81-voudig international enigszins dwars te zitten. Met Bayern München reeg hij vorig seizoen de prijzen aaneen (Champions League, kampioenschap, DFB-Pokal, UEFA Supercup, wereldbeker voor clubs), maar toch ging Cristiano Ronaldo er met de begeerde, individuele prijs vandoor. Ribéry verliet het gala, waar de onderscheiding uitgereikt werd, zeer teleurgesteld.

 Op het veld zijn de prestaties sindsdien teleurstellend. In de halve finale van de Champions League, woensdag tegen Real Madrid (1-0), werd de dribbelaar vroegtijdig naar de kant gehaald. In de zeventig minuten die hij meespeelde was Ribéry onzichtbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.