Lacazette kondigt vertrek aan: 'Het juiste moment'

Reacties

Een vertrek van Alexandre Lacazette bij Olympique Lyon lijkt nu toch echt in de maak. De spits loopt sinds 2003 rond bij de Franse club en vindt het tijd voor wat nieuws. Atlético Madrid lijkt de grootste kanshebber om de makkelijk scorende spits over te nemen.

Lacazette kondigt vertrek aan: 'Het juiste moment'

In gesprek met L'Equipe is Lacazette eerlijk over zijn toekomst. 'Ik denk dat dit het juiste moment is. Ik wil iets nieuws ontdekken, mezelf uitdagen en naar een hoger niveau tillen.' De spits debuteerde in 2010 in de hoofdmacht van Olympique Lyon, inmiddels scoorde hij in totaal 127 keer. Daarnaast kwam hij tot tien interlands voor Frankrijk. Ondanks deze statistieken weet Lacazette dat hij op internationaal niveau nog maar weinig indruk heeft gemaakt.

'Ik maak wel mijn doelpunten, maar ik besef heel goed dat ik op Europees niveau nog niet erkend word.' Atlético Madrid lijkt de goaltjesdief wel te erkennen, want president Jean-Michel Aulas bevestigde deze maand nog dat er veel contact is met de Spaanse ploeg. 'We praten al twee jaar met Atlético Madrid over hem, dit is dus niet helemaal nieuw. Helaas voor Atlético Madrid zijn er meer clubs die Alex in het vizier hebben. En misschien wil hij wel bij ons blijven.' Die hoop van Aulas is dus tevergeefs.

Naar verluidt hangt er een prijskaartje van zestig miljoen euro aan Lacazette. Naast Atlético Madrid wordt de Fransman veelvuldig gelinkt aan Borussia Dortmund en Arsenal. Lacazette werd dit seizoen met Olympique Lyon door Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de Europa League. De spits scoorde in het thuisduel twee keer, maar dat was onvoldoende om het tweeluik met de Amsterdammers te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.