Labyad terug bij Sporting: 'Ik ben nu een andere speler'

Reacties

Zakaria Labyad maakt een nieuwe start bij Sporting Lissabon. De aanvaller is veranderd, net als de perspectieven in Portugal dat zijn.

Labyad terug bij Sporting: 'Ik ben nu een andere speler'

'Ik hoop dat iedereen mij in beste doen gaat zien. Ik zal alles geven voor het goede doel', zei Labyad op de website van zijn club tijdens de medische testen. 'Ik ben hier pas een paar dagen, maar ik heb het gevoel welkom te zijn.'

De aanvaller keert terug naar de club waar hij anderhalf jaar geleden via de achterdeur vertrok voor een tijdelijk verblijf bij Vitesse. 'Ik ben een andere speler nu. Toen ik hier kwam was ik nog niet zo volwassen als ik nu ben. Ik kwam in een grote stad en bij een grote club. Ik kon niet eens Portugees. Ik kan dat nu een beetje en er is een andere voorzitter.'

Het goede gevoel contrasteert met zijn moeizame start twee jaar geleden bij Sporting. De transfer in 2013 had al flink wat voeten in de aarde, waarbij PSV claimde dat een afkoopsom op zijn plaats was vanwege een automatische contractverlenging. Labyad en Sporting bestreden dat. De clubs vonden elkaar uiteindelijk na het nodige gesteggel.

In Portugal ging het sportief echter evenmin voorspoedig. Blessures en trainerswisselingen deden zijn zaak geen goed. Na een jaar werd Labyad zelfs op een zijspoor gezet. Sporting, kampend met financiële problemen, wilde af van de dure aanvaller. Vitesse bood in januari 2014 een oplossing. In Arnhem speelde hij anderhalf jaar als huurling, om nu terug te keren bij Sporting. Uit zijn Vitesse-tijd heeft hij wel een schorsing voor vier duels meegenomen na zijn straf voor een actie jegens Mark Uth in de play-offs om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.