LA Galaxy strikt voormalig wonderkind Dos Santos

Reacties

Giovani dos Santos gaat aan de slag in de Verenigde Staten. Het supertalent van weleer verruilt Villarreal voor Los Angeles Galaxy.

LA Galaxy strikt voormalig wonderkind Dos Santos

Dos Santos zet na het toernooi om de Gold Cup zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de club uit de Major League Soccer. 'We hadden al tijden belangstelling voor Giovani', bevestigt Galaxy-voorzitter Chris Klein in de LA Times. 'En hij had ook al tijden interesse in een overstap naar ons. Maar het had aardig wat voeten in aarde om alles rond te maken.'

Galaxy kan Dos Santos vastleggen door een regelwijziging van de MLS, waardoor het voor clubs mogelijk is om vier sterspelers onder contract te nemen. Behalve drie designated players - bij Galaxy zijn dat Steven Gerrard, Robbie Keane en Omar González - kan Galaxy een apart potje aanwenden om Dos Santos in huis te halen. Naar verluidt is met de overgang van de 26-jarige Mexicaan een transfersom van ongeveer vijf miljoen euro gemoeid. Dos Santos gaat in Los Angeles ruim vier miljoen per jaar verdienen.

Met de overgang naar de Verenigde Staten komt voor Dos Santos een einde aan een zwerftocht door Europa. Na het seizoen 2007/08, waarin hij 28 competitieduels speelde namens Barcelona, werd veel verwacht van de in Monterrey geboren dribbelaar. Een definitieve doorbraak in Camp Nou bleef echter uit en ook bij Tottenham Hotspur, Ipswich Town, Galatasaray, Racing Santander en Real Mallorca loste hij zijn belofte niet in. Sinds medio 2013 stond de 88-voudig international onder contract bij Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.