'Zwerver' Dos Santos bij Villarreal toe aan zevende club

Het naar de Primera División gepromoveerde Villarreal heeft zich versterkt met Giovani Dos Santos. De 24-jarige Mexicaanse aanvaller komt over van Real Mallorca, dat juist degradeerde.

'Zwerver' Dos Santos bij Villarreal toe aan zevende club

Toen hij nog bij Barcelona speelde werd Dos Santos gezien als een groot talent, maar de 68-voudig international (veertien doelpunten) heeft die belofte nooit kunnen inlossen. Via Tottenham Hotspur, Ipswich Town, Galatasaray en Racing Santander kwam hij in de zomer van 2012 bij Real Mallorca terecht, maar met die club degradeerde Dos Santos vorig seizoen uit de Primera División.

Over belangstelling had Dos Santos, die zes keer trefzeker was in 29 competitieduels namens Mallorca, niet te klagen. Naast Villarreal toonden ook de Spaanse subtoppers Atlético Madrid, Real Betis en Valencia interesse, maar ook CSKA Moskou, Rubin Kazan en LA Galaxy wilden Dos Santos graag inlijven.

Het werd echter Villarreal, dat de Mexicaan voor vier seizoenen vastlegde. 'Ik ben erg blij met deze transfer. Ook vorig jaar was ik dicht bij een overstap naar Villarreal, maar dat ging toen vanwege de degradatie niet door. Ik ben ervan overtuigd dat we er een geweldig seizoen van maken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen