Kwakman keert terug op vertrouwd nest bij NAC Breda

Kees Kwakman keert terug bij NAC Breda. Vrijdag kwam de dertigjarige centrale verdediger officieel tot overeenstemming met de Brabantse club. De linkspoot tekent een contract voor twee jaar in het Rat Verlegh-stadion.

Kwakman keert terug op vertrouwd nest bij NAC Breda

De comeback van Kwakman bij NAC Breda hing al enige tijd in de lucht. De verdediger heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Brabantse club een streepje bij hem voor heeft. Aanvankelijk sprak hij zijn voorkeur uit voor een buitenlands avontuur, maar de belangstelling van onder meer clubs uit Australië, Polen en Griekenland sloeg hij af.

Voordat Kwakman tussen 2007 en 2010 de geel/zwarte clubkleuren verdedigde, kwam hij uit voor FC Volendam en RBC Roosendaal. Na zijn Bredase periode speelde de ervaren kracht voor het Duitse FC Augsburg. In 2011 verleidde FC Groningen hem tot een overstap naar stadion Euroborg. Na afgelopen seizoen vertrok hij daar transfervrij.

Met de komst van Kwakman kent NAC Breda komend seizoen een volledig nieuw centraal verdedigingsduo. Eerder werd Henrico Drost gratis overgenomen van RKC Waalwijk. Eric Botteghin (verkocht aan FC Groningen) en Kees Luijckx (transfervrij verhuisd naar Roda JC) vertrokken op hun beurt.

NAC Breda heeft nog budget voor het aantrekken van een middenvelder. AZ-speler Erik Falkenburg is een voorname kandidaat voor die positie. Mochten de Brabanders daarna nog ruimte over hebben, worden de proefspelers Boldizsár Bodor (verdediging/middenveld) en Mattew Amoah (breedteversterking voorhoede) mogelijk nog ingelijfd. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen