Kums redt punt voor Gent bij start Belgische play-offs

AA Gent is thuis tegen SV Zulte Waregem ontsnapt aan een dramatische start van de play-offs om de Belgische titel. Sven Kums voorkwam een nederlaag voor de regerend kampioen (1-1).

Zulte Waregem kwam in de Ghelamco Arena na 35 minuten brutaal op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mbaye Leye. De thuisploeg moest daarna aanzetten om niet tegen de eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds 8 november aan te lopen. Alleen VfL Wolfsburg was in de achtste finale van de Champions League in België met 2-3 te sterk.

Aanvoerder Sven Kums voorkwam een pijnlijke thuisnederlaag voor de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouch door twaalf minuten na rust de 1-1 te maken. Gent, met Nana Asare (ex-FC Utrecht) en Mbark Boussoufa in de basis, kon vervolgens niet doordrukken en kent zo een valse start van de Belgische play-offs.

Het gelijkpel past in de fase waarin de regerend kampioen zich bevindt. De ploeg die dit seizoen indruk maakte in het kampioenenbal won slechts twee van zijn laatste tien duels in alle competities. Met het punt staat Gent voorlopig tweede in de plays-offs.