Kums met jeugdliefde Anderlecht de Champions League in

Reacties

Sven Kums kan negen jaar na zijn vertrek alsnog zijn debuut maken voor Anderlecht. Een terugkeer van de voormalig speler van SC Heerenveen hing al een tijdje in de lucht en vrijdagmiddag maakte de landskampioen van België de transfer officieel. Kums tekent volgens media in België voor vijf jaar bij Anderlecht.

Kums met jeugdliefde Anderlecht de Champions League in

Kums komt over van Udinese, dat hem dit seizoen huurde van Watford. De middenvelder belandde in 1996 al in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar debuteerde nooit in de hoofdmacht van de Belgische topclub. In 2011 verkaste Kums naar Heerenveen, hij zou uiteindelijk twee seizoenen in Friesland vertoeven. Na zijn avontuur in Nederland keerde de 29-jarige met succes terug naar België. In dienst van AA Gent werd Kums in 2016 uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar.

Bij Anderlecht moet Kums grote schoenen vullen. Hij is gehaald als vervanger van Youri Tielemans, die vorige maand voor 25 miljoen euro naar AS Monaco vertrok. Anderlecht werd dit seizoen kampioen van België en speelt daardoor volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League. De Belgen treffen mogelijk Feyenoord in het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.