Kums krijgt via Watford alsnog gewenst avontuur in Italië

Reacties

Sven Kums (28) laat AA Gent na twee seizoenen achter zich. De voormalig SC Heerenveen-middenvelder heeft zich verbonden aan Watford en wordt door The Hornets direct één seizoen gestald bij Udinese.

Kums krijgt via Watford alsnog gewenst avontuur in Italië

Zowel Udinese als Watford is eigendom van de Italiaanse familie Pozzo. Zakenman Giampaolo Pozzo is de eigenaar van de Serie A-club en zijn zoon Gino heeft de Engelse club in handen.

Kums, die tussen 2011 en 2013 voor SC Heerenveen uitkwam, maakte voor Gent afgelopen seizoen dertien treffers in 39 competitieduels. Hij bereikte met de Buffalo's de achtste finale van de Champions League, waarin werd verloren van VfL Wolfsburg.

Het hoogtepunt van Kums in zijn Gent-periode was het behalen van de Belgische landstitel in het seizoen 2014/15, voor het eerst in de geschiedenis van de club.

Okaka
Ook Stefano Okaka komt in handen van het Pozzo-netwerk. De Italiaanse spits tekent een contract tot medio 2021 met Watford en komt over van Anderlecht, waar hij vorig seizoen goed was voor vijftien goals in 37 competitiewedstrijden. Okaka, viervoudig international van Italië, werd afgelopen jaar overgenomen van Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.