Kuipers naar EK: 'Bijzonder moment toen ik het hoorde'

Reacties

Waar Oranje het EK van volgend jaar aan zich voorbij moet laten gaan, is Björn Kuipers wel aanwezig in Frankrijk. De arbiter ziet het als een grote eer.

Kuipers naar EK: 'Bijzonder moment toen ik het hoorde'

'Toen ik vanochtend het goede nieuws ontving, was dat een bijzonder moment', laat Kuipers weten via de KNVB. 'Je weet dat er aan het einde van het seizoen een EK aankomt en daar wil je natuurlijk graag bij zijn. Vandaag gaan we daarvan genieten, maar morgen ligt de focus weer bij de bekerwedstrijd Heracles Almelo-PSV.'

Door wie hij komende zomer in Frankrijk geassisteerd wordt, weet Kuipers nog niet. Dat maakt de Europese voetbalbond pas later bekend. 'Maar ik hoop dat mijn vaste assistenten ook worden geselecteerd, zodat we als één team in Frankrijk kunnen presteren', laat de 42-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal weten.

Voor Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken, komt de selectie van Kuipers niet als een verrassing. 'Ergens verwacht je natuurlijk dat Björn wordt geselecteerd', reageert hij. 'Maar het is prettig dat het nu officieel is. Het EK wordt een volgend hoogtepunt in zijn tot op heden imposante carrière.'

De eindronde van volgend jaar is niet het eerste EK waarop Kuipers actief is. In 2012 (in Polen en Oekraïne) floot hij al de groepswedstrijden Ierland-Kroatië en Oekraïne-Frankrijk. Tijdens het WK van 2014 in Brazilië had hij tevens de leiding over de poulewedstrijden Engeland-Italië en Zwitserland-Frankrijk en de achtste finale tussen Colombia en Uruguay. Omdat Oranje niet aanwezig is, geldt Kuipers als een van de favorieten voor het leiden van de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.