Kuipers krijgt leiding over play-offduel Rapid Wien

Reacties

De UEFA heeft Björn Kuipers aangewezen als scheidsrechter bij het play-offduel van Rapid Wien. De Oostenrijkers die Ajax in de derde voorronde van de Champions League uitschakelden nemen het woensdagavond in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk.

Kuipers krijgt leiding over play-offduel Rapid Wien

De arbiter wordt in Wenen bijgestaan door zijn vaste adjudanten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Charl Schaap, Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn de officials.

Rapid Wien plaatste zich voor de vierde voorronde van de Champions League door Ajax over twee wedstrijden te verslaan. In Wenen eindigden de Oostenrijkers met tien man, maar knokten zij zich terug in het duel met een 2-2 gelijkspel als resultaat. In Amsterdam ging de ploeg van trainer Zoltan Barisic er met de zege vandoor (2-3).

Shakhtar vocht zich in de derde voorronde langs Fenerbahçe, waar Robin van Persie alleen in Istanbul een kwart wedstrijd meedeed. In eigen huis waren de Oekraïners met 3-0 te sterk voor de Turken, na een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. Dat was ruim voldoende voor een ticket naar de laatste voorronde van het miljoenenbal.

Voor Kuipers is het zijn eerste Champions League-duel sinds de wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain (2-2) op 11 maart 2015, in de achtste finale van het toernooi. De scheidsrechter uit Oldenzaal gaat op voor zijn 92ste internationale wedstrijd als leidsman, en is nu voor de 34ste keer aangesteld in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.