Kuip smacht naar kampioenszege Feyenoord op Heracles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord krijgt na het echec van vorige week tegen Excelsior opnieuw de kans om landskampioen te worden. Deze keer is Heracles Almelo de opponent.

Kuip smacht naar kampioenszege Feyenoord op Heracles

Speelronde: 34
Aftrap: zondag 14 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Voor Feyenoord is de opdracht helder: bij een overwinning op Heracles Almelo slepen de Rotterdammers voor het eerst sinds 1999 de landstitel binnen. Bij puntenverlies is de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst afhankelijk van een misstap van Ajax op bezoek bij Willem II. Heracles Almelo, dat negende staat, heeft een puntje nodig om zeker te zijn van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

• Feyenoord ontvangt voor de zeventiende keer Heracles Almelo in het kader van de Eredivisie. De Rotterdammers leden met drie remises en één nederlaag vier keer puntenverlies tegen de Heraclieden. In de helft van de ontmoetingen scoorde Feyenoord minimaal vijf keer.

Tijdlijn Feyenoord: Van 10-0 bij PSV naar lonkende landstitel

Tijdlijn Feyenoord: van 10-0 bij PSV naar lonkende landstitel

• Eerder dit seizoen triomfeerde Feyenoord met 0-1 bij Heracles Almelo. In de voorbije drie jaargangen slaagden de Rotterdammers er niet in om de ploeg uit Overijsel tweemaal in één seizoen op de knieën te krijgen.

• Al sinds de eerste speeldag gaat Feyenoord aan de leiding in de Eredivisie. De enige club die ooit van start tot finish aan kop ging, was Ajax in het seizoen 1997/98.

Feyenoord-Heracles Almelo in 60 seconden

Feyenoord - Heracles in 60 seconden: tweede en laatste kans op titel

• In de eerste 33 speelrondes verzamelde Feyenoord 79 punten. Ten tijde van de laatste titel, die van 1998/99, kwamen de Rotterdammers uit op tachtig punten.

• Feyenoord won tot nu toe veertien van de zestien thuiswedstrijden in de Eredivisie en de andere twee duels eindigden in een gelijkspel. De doelcijfers in De Kuip, 53-10, zijn ook dik in orde. Feyenoord kan voor de veertiende keer een heel Eredivisie-seizoen ongeslagen blijven voor eigen publiek.

Sneak preview Royston Drenthe van kampioensrap:

Drenthe geeft sneak preview van kampioensrap

• In de afgelopen zes speelrondes noteerde zowel Feyenoord als Heracles Almelo vijftien goals. Alleen Ajax deed het in die periode beter met twintig doelpunten.

• Met zijn achttien jaar kan Heracles Almelo-verdediger Justin Hoogma de jongste speler in de Eredivisie-historie worden die geen enkele minuut mist in een heel seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.