Kuijt ziet gelijkspel in Klassieker als gemiste kans

Dirk Kuijt vindt dat Feyenoord twee punten heeft laten liggen tegen Ajax. De Feyenoord-aanvoerder denkt dat zijn ploeg het 1-1 gelijkspel aan zichzelf te wijten heeft.

'Een zege zat er vandaag in, maar we waren uiteindelijk niet goed genoeg', concludeerde Kuijt bij FOX Sports. 'We begonnen goed en Ajax kwam niet aan voetballen toe. Dat leverde een verdiende goal op. In de tweede helft hebben we alleen de problemen over onszelf afgeroepen.'

Kuijt wilde weinig kwijt over het feit dat de bal de zijlijn passeerde voor de gelijkmaker van Davy Klaassen. 'Dat zit dan tegen, maar we moeten naar onszelf kijken. We hebben genoeg kansen gehad. In de slotfase schiet Colin Kazim-Richards nog goed in en maakt Jasper Cillessen een knappe redding. Dat zijn mogelijkheden om de wedstrijd te winnen.'

Het eindresultaat kon Kuijt dan ook niet bekoren, zeker omdat Feyenoord naar de derde plaats is gezakt. 'Dit is gewoon balen. Voor rust hadden we de wedstrijd namelijk volledig onder controle.' Sven van Beek was het eens met de conclusies van de routinier. 'Natuurlijk baal je van het resultaat. Je hebt namelijk de kansen gehad om deze Klassieker te winnen.'

Van Beek nam in de 38ste minuut sportieve revanche voor de eigen goal van vorige week tegen ADO Den Haag door de score te openen. 'Aan deze kant scoren is beter dan aan die andere kant', aldus de 21-jarige mandekker, die al vijf keer in zijn carrière zijn eigen keeper passeerde. 'Mensen praten over die eigen doelpunten en natuurlijk hoor je dat. Dan moet je in jezelf blijven geloven en vandaag kwam dat er weer uit.'