Kuijt werd nooit eerder vier keer op rij gewisseld

Reacties

● Feyenoord won 25 van de 36 voorgaande Eredivisie-duels in eigen huis met FC Groningen (G8, V3), waaronder de laatste zes.

Kuijt werd nooit eerder vier keer op rij gewisseld

● FC Groningen keert voor het eerst sinds de bekerfinale van 2015 terug in De Kuip; de club won sinds de bekerwinst maar vier van de 21 duels buiten de Euroborg (G5, V12 – alle competities).

● Feyenoord is de enige ploeg die Erwin van de Looi als Eredivisie-trainer ontmoet heeft zonder er van te winnen (G2, V3).

● Eredivisie-duels tussen Feyenoord en Groningen leverden zeventien keer rood op, alleen wedstrijden tussen AZ en Roda JC zagen vaker rood (achttien keer).

● Feyenoord kreeg dit Eredivisie-seizoen minder schoten tegen dan elk ander team (303).

● Dirk Kuijt werd in zijn laatste drie wedstrijden gewisseld, maar werd nog nooit in zijn carrière in vier opeenvolgende Eredivisie-duels voortijdig naar de kant gehaald.

FC Groningen-verdediger Rasmus Lindgren scoorde in zijn laatste twee duels uit een directe vrije trap.
FC Groningen-verdediger Rasmus Lindgren scoorde in zijn laatste twee duels uit een directe vrije trap.

● In de laatste zeven competitieduels incasseerde Kenneth Vermeer vier doelpunten, in de zeven duels daarvoor liefst achttien.

● FC Groningen won de afgelopen twee competitieduels, maar wist sinds de aanstelling van Erwin van de Looi pas één keer een langere winstreeks neer te zetten (acht duels op rij in 2014).

● Dit seizoen werden twaalf goals van FC Groningen door invallers gemaakt, meer dan bij elk ander team.

● Rasmus Lindgren kan de eerste Groningen-speler met een doelpunt in drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden worden sinds Tjaronn Chery in april 2015.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.