Kuijt verklapt: 'Had ook naar Spurs of Atlético gekund'

Reacties

Dirk Kuijt geniet behalve in Rotterdam ook bij Liverpool nog steeds de status van cultheld. Het had echter niet veel gescheeld of de Katwijker had helemaal nooit voor The Reds gespeeld, zo onthult hij maandag.

Kuijt verklapt: 'Had ook naar Spurs of Atlético gekund'

Na twee succesvolle jaren bij Feyenoord kreeg Kuijt in 2005 namelijk een belletje van een landgenoot, zo vertelt hij in gesprek met FourFourTwo. 'Een jaar voordat ik naar Liverpool vertrok, had ik de mogelijkheid om naar Tottenham Hotspur te gaan. De manager, Martin Jol, en voorzitter Daniel Levy toonden interesse. Maar het was op de laatste dag van de transferperiode en op dat moment wilde ik niet vertrekken bij Feyenoord', blikt de 36-jarige Kuijt terug.

'Later werd Liverpool de meest geïnteresseerde club, hoewel de onderhandelingen wel even duurden. Ook andere clubs hadden interesse, zoals Atlético Madrid. Ook dat is een erg mooie club, maar vanaf het moment dat ik hoorde van de interesse van Liverpool was dat de enige club waar ik naartoe wilde. Van jongs af aan heb ik dat altijd een mooie club gevonden', vertelt de Feyenoord-aanvoerder.

Zijn periode in Liverpool werd een succes met 286 officiële optredens in zes jaar tijd, waaronder in de Champions League-finale van 2007, waar een treffer van de Nederlander niet genoeg was voor de winst op AC Milan (2-1). Tien jaar later is de batterij van Duracell Dirk nog steeds niet leeg, tot grote verbazing van de lezers van FourFourTwo, die zich bij de inzendingen afvragen hoe het mogelijk is dat hij nog zo fit is.

'Ik heb me gedurende mijn hele carrière altijd enorm fit gevoeld', antwoordt Kuijt. 'Dat gezegd hebbende, ik kan me niet veel wedstrijden herinneren waarin ik helemaal pijnvrij gespeeld heb. Als je echt iets wil bereiken, moet je offers maken en om kunnen gaan met pijntjes. Ik denk dat ik slechts in vijf tot tien procent van mijn wedstrijden pijnvrij gespeeld heb.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.