Kuijt krijgt publiekswissel bij laatste duel voor Fenerbahçe

Reacties

Dirk Kuijt heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Fenerbahçe winnend afgesloten. Fenerbahçe won thuis van Kasimpasa: 2-0. Ryan Donk speelde het volledige duel voor de bezoekers.

Kuijt krijgt publiekswissel bij laatste duel voor Fenerbahçe

Kuijt begon in de basis in het slotstuk van de Turkse competitie. Veel stond er niet meer op het spel voor Fenerbahçe, want Galatasaray kroonde zich maandag al tot kampioen na puntenverlies van Fenerbahçe bij Istanbul BB (2-2).

Dus kon alle aandacht gericht worden op het afscheid van Kuijt. De 34-jarige aanvaller zag teamgenoten Emre Belözoglu en Alper Potuk voor een 2-0 voorsprong zorgen, alvorens hij onder een ovationeel applaus in de extra tijd het veld verliet. Kuijt verruilt Fenerbahçe deze zomer voor Feyenoord.

Kuijt was aanvankelijk nog bevreesd dat zijn populariteit ging afnemen als hij zijn vertrek naar Rotterdam-Zuid zou aankondigen, maar die angst bleek ongegrond. Tot het laatste duel is de hardwerkende routinier een belangrijk onderdeel in het team van trainer Ismail Kartal gebleven.

Dubbel
Kampioen Galatasaray heeft het seizoen in de Süper Lig afgesloten met een 1-1 gelijkspel bij Rizespor. De Turkse topploeg trad in de uitwedstrijd tegen Rizespor aan met een veredeld B-team, aangezien woensdag de bekerfinale tegen Bursaspor op het programma staat. Daarin kunnen Wesley Sneijder, die ontbrak in de selectie in het laatste competitieduel, en consorten de dubbel grijpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.