Kuijt houdt Turkse Super Cup uit handen Sneijder

Reacties

Dirk Kuijt heeft met Fenerbahçe na de Turkse beker (2013) en de landstitel (2014) ook de Super Cup op zijn naam geschreven. Kuijt won na penalty's (3-2) van het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Kuijt houdt Turkse Super Cup uit handen Sneijder

Veel viel er niet te genieten tijdens de kraker tussen de kampioen (Fenerbahçe) en de bekerwinnaar (Galatasaray) van Turkije in Manisa. Dat de uitzinnige supporters af en toe bij kleine beetjes vuurwerk het veld opgooiden, was eigenlijk nog het meest opzienbarende wat er in de reguliere speeltijd gebeurde.

Of het moet de levensgrote kans zijn geweest die Emmanuel Emenike in de negentigste minuut op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Dirk Kuijt. De Nigeriaanse spits faalde oog in oog met Fernando Muslera echter in de afronding. Aan de andere kant kon ook Wesley Sneijder, die slechts een uur meedeed, Galatasaray niet tot grootse daden inspireren.

Het was dan ook vooral Fenerbahçe dat aanspraak maakte op de zege. De van de Champions League uitgesloten club moest echter wachten tot de penaltyserie. Daarin wees Kuijt zijn werkgever naar zijn derde trofee in Turkse dienst, hoewel twee ploeggenoten zijn voorbeeld niet volgden. Galatasaray deed het met drie missers van Selçuk Inan, Felipe Melo en Yekta Kürtülüs nóg slechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.