Kuijt heeft duidelijkheid over eigenaar indien hij bij Beerschot blijft

Reacties

Het is nog niet bekend of Dirk Kuijt als trainer van Beerschot meegaat naar de hoogste afdeling. De Antwerpse club wil dat graag, de Katwijker heeft nog niet besloten of hij zijn aflopende contract verlengt. Mogelijk helpt het nieuws van de aandeelhoudersvergadering van vrijdagmiddag mee.

Kuijt heeft duidelijkheid over eigenaar indien hij bij Beerschot blijft
© Pro Shots

Daar werd bekendgemaakt dat plannen om de club te verkopen geen doorgang vinden. 'United World engageert zich om bij Beerschot te blijven en haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen', noteren de Kielse Ratten op hun website. United World is een investeringsroep uit Saoedi-Arabië, en de onzekerheid over hun toekomst bij de club is bij dezen weggenomen.

Het heeft er voorts alle schijn van dat Beerschot een financiële injectie heeft gekregen: in het bericht schrijft de club dat 'het budget performanter is gemaakt'. Dat is Vlaams voor 'de begroting is opgeschroefd', en daarmee zou de club financieel in rustiger vaarwater zijn beland. De schulden moeten versneld worden afbetaald, en de club noemt een nieuw jeugdcomplex een 'absolute topprioriteit'.

Kuijt, die in de winterstop instapte bij Beerschot en de club naar het kampioenschap loodste in de Tweede Klasse, verkondigde na de promotie dat hij oren had naar een verlengd verblijf in België, maar sindsdien is er niets bevestigd. Mogelijk trekt dit nieuws de coach over de streep om zijn krabbel te zetten. Op vrijdag 26 juli begint de Belgische competitie alweer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.