Kuijt geniet: 'Wij wilden ten koste van alles winnen'

Reacties

Dirk Kuijt heeft de mentaliteit van Feyenoord geprezen na de felbevochten zege op Ajax. De Feyenoord-aanvoerder zag hoe De Klassieker na rust kantelde vanwege een meer opportunistische strijdwijze.

Kuijt geniet: 'Wij wilden ten koste van alles winnen'

'Hij kon niet op een beter moment vallen', sprak een stralende Kuijt tegenover FOX Sports over de beslissende 1-0, die pas in 94ste minuut viel. 'Wij waren er iets meer naar op zoek dan Ajax. Of Joël Veltman of ik die goal maakte? Eerlijk gezegd heb ik de bal niet geraakt.'

De 35-jarige aanvaller was daardoor niet minder blij met de overwinning op de aartsrivaal. 'Dit is heel erg lekker. We wilden ten koste van alles winnen. Het gaat in dit soort duels niet om wie er beter voetbalt, dat hebben we vorig jaar gezien. Winnen is het allerbelangrijkste en dat hebben wij laten zien. Deze zege is mooi voor de spelers, maar nog mooier voor Het Legioen. '

Voor rust leek Ajax nog de beste kaarten te hebben om door te stoten naar de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi. 'In de eerste helft lukte het ons niet om op te bouwen zoals we wilden, dus zijn we na de hervatting wat opportunistischer gaan spelen. Daar had Ajax meer problemen mee', aldus Kuijt.

Kuijt besloot door de hoop uit te spreken dat de bekerzege ook gaat doorwerken in de Eredivisie, waar Ajax en Feyenoord gezamenlijk aan kop gaan. 'Dit is een boost voor ons in positieve zin en ik hoop dat dit voor Ajax geldt in negatieve zin.' Over anderhalve week treffen beide clubs elkaar opnieuw in De Kuip, dan in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.