Kuijt: 'Feyenoord heeft naïviteit omgezet in karakter'

Reacties

De 3-2 zege op FC Utrecht typeert de groei die Feyenoord de afgelopen weken heeft doorgemaakt. Dat zei Dirk Kuijt, die met een benutte strafschop uitgroeide tot matchwinner.

Kuijt: 'Feyenoord heeft naïviteit omgezet in karakter'

'Het belangrijkste is dat we de naïviteit die we soms toonden in de voorbereiding hebben omgezet in karakter', zei Kuijt tegen FOX Sports, refererend aan het feit dat Feyenoord de zege met tien man uit het vuur sleepte.

Kuijt schoot in de 81ste minuut de 3-1 op het scorebord. Het was het tweehonderdste competitiedoelpunt voor de Katwijker. 'Het was een heel belangrijke goal. Dat zag je op het laatst wel', vervolgde de rechtsbuiten, refererend aan de 3-2 die Utrecht vlak voor tijd maakte via Sébastien Haller.

'In de beginfase van een seizoen is het zo belangrijk om wedstrijden te winnen. Daar krijg je vertrouwen van en van vertrouwen ga je beter voetballen', vervolgde de rechtsbuiten. Verbeterpunten zijn er volgens Kuijt nog genoeg. 'We lieten ons na de rode kaart (voor Rick Karsdorp, red.) denk ik te ver achteruit drukken. We hadden te veel ontzag voor FC Utrecht en hadden meer druk moeten zetten. Dat we gewonnen hebben zorgt wel voor opluchting.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.