Kuijt en Suarez opnieuw beslissend voor Liverpool

Liverpool heeft zich zondagmiddag op bezoek bij Sunderland hersteld van de midweekse uitschakeling tegen Sporting Braga in de Europa League. The Reds behaalden dankzij Dirk Kuijt en Luis Suarez een 2-0 zege in het Stadium of Light.

Kuijt en Suarez opnieuw beslissend voor Liverpool

Voor Liverpool was een overwinning op Sunderland belangrijk om in het spoor van nummer vijf Tottenham Hotspur te blijven. De vijfde positie in de Premier League geeft recht op plaatsing in het Europa League-toernooi.

Na een half uur brak Jay Spearing door de verdediging van Sunderland. Zijn rush werd op de rand van het strafschopgebied gestuit door John Mensah. De Ghanees moest zijn tackle bekopen met een gele kaart en een strafschop. Vanaf elf meter plaatste Dirk Kuijt (foto) de bal diep in de hoek: 0-1.

Een kwartier voor tijd zorgde Suarez voor opluchting bij manager Kenny Dalglish. De Uruguayaan schoot de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek achter doelman Simon Mignolet. Voor Sunderland werd het leed alleen maar slechter. Vlak voor het laatste fluitsignaal ontving ook Mensah de rode kaart en verloren The Black Cats het duel met 2-0.

Liverpool staat momenteel op de zesde plaats met vier punten achterstand op Tottenham Hotspur. Sunderland blijft negende staan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's