Kuijt blikvanger in openingsduel Feyenoord

Reacties

● Feyenoord verloor slechts 4 van de 45 thuiswedstrijden tegen FC Utrecht in de Eredivisie (W29, G12), waaronder de meest recente ontmoeting (1-2).

Kuijt blikvanger in openingsduel Feyenoord

● Feyenoord verloor nog nooit twee keer op rij in eigen huis van FC Utrecht.

● De Rotterdammers wonnen de laatste elf seizoensopeners in eigen huis, waaronder de meest recente in 2010, toen FC Utrecht met 3-1 werd verslagen.

● Feyenoord wist de afgelopen vijf competitiewedstrijden niet te winnen. De laatste keer dat Feyenoord langer op een Eredivisie-zege moest wachten was in oktober 2010, toen er zes keer op rij niet werd gewonnen.

● Ook werd er de afgelopen acht duels telkens een treffer geïncasseerd, sinds februari 2009 (11) hoefden de Rotterdammers geen negen wedstrijden op een clean sheet te wachten.

● Feyenoord staat op 399 nederlagen in de Eredivisie en kan de eerste van de traditionele topdrie worden die de grens van vierhonderd bereikt (PSV 365, Ajax 318).

● De bij Feyenoord teruggekeerde Dirk Kuijt speelde meer Eredivisie-wedstrijden voor FC Utrecht (160, 51 goals) dan voor de ploeg uit Rotterdam (101, 71 goals).

In zijn laatste wedstrijd namens FC Utrecht wint Dirk Kuijt de KNVB-beker. In de finale wordt zijn nieuwe club, Feyenoord, met 4-1 verslagen. De Katwijker was in die finale één keer trefzeker.
In zijn laatste wedstrijd namens FC Utrecht wint Dirk Kuijt de KNVB-beker. In de finale wordt zijn nieuwe club, Feyenoord, met 4-1 verslagen. De Katwijker was in die finale één keer trefzeker.

● Marko Vejinovic was afgelopen seizoen bij Vitesse goed voor acht assists, drie meer dan de Feyenoorders met de meeste assists (Jordy Clasie en Kazim-Richards, 5).

● FC Utrecht kan voor het eerst sinds augustus 2013 vijf wedstrijden op rij ongeslagen blijven (W2, G2).

● Zes van de acht meest recente voorgangers van Erik ten Hag (excl. interim-managers) verloren hun eerste competitiewedstrijd met FC Utrecht.

● Ruud Boymans (72) en Sébastien Haller (81) hadden, van alle spelers betrokken bij minstens tien goals, afgelopen Eredivisie-seizoen de minste minuten nodig om tot een doelpunt of assist te komen.

● Sébastien Haller was in zijn laatste dertien Eredivisie-wedstrijden betrokken bij zestien treffers (11 goals, 5 assists).

● De vertrokken spelers Édouard Duplan en Tommy Oar waren het afgelopen seizoen betrokken bij negentien van de zestig competitiedoelpunten van FC Utrecht (32 procent).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.