Kuijt als verlosser onthaald op eerste training Feyenoord

Reacties

Dirk Kuijt liep donderdagochtend meteen voorop bij zijn eerste rondjes over het trainingsveld van Feyenoord. Met veel vuurwerk werd de Katwijker na negen jaar afwezigheid weer in de armen gesloten.

Kuijt als verlosser onthaald op eerste training Feyenoord

Wegens de tropische hitte zou de training een halfuur eerder beginnen (10.00 uur), maar uiteindelijk kwam de selectie pas om 10.15 uur het veld op. Circa 1.200 supporters stonden in spanning te wachten op de eerste stappen van hun teruggekeerde publiekslieveling, die als verlosser werd onthaald op Varkenoord. Ze ontstaken tientallen fakkels, wat voor een indrukwekkende sfeer zorgde op het trainingscomplex.

Luid toegezongen door de aanwezigen, onder wie ook zijn familie, was de warming-up van Kuijt een grote ereronde. Met een grote glimlach op zijn gezicht liep de 104-voudige international meteen voorop, zoals dit seizoen ook van hem verwacht wordt dat hij het jonge elftal op sleeptouw neemt. Ondanks drie eerdere, productieve seizoenen in Rotterdamse dienst (2003-2006) won Kuijt in zijn clubcarrière alleen met Feyenoord geen prijs.

Na zes jaar Liverpool en drie jaar Fenerbahçe lost Kuijt nu zijn belofte in om terug te keren bij Feyenoord. Met de schat aan ervaring van de bijna 35-jarige aanvaller hoopt de club na zeventien jaar weer een gooi te doen naar de landstitel. Kuijt tekende voor een jaar, maar sprak zelf de intentie uit nog vele jaren te willen voetballen zolang hij het fysiek kan behappen.

Foto: ANP

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.