Kruys: 'Door paar momenten aan kortste eind getrokken'

Met de nederlaag bij FC Dordrecht eindigde voor Sparta Rotterdam de play-offs in mineur. 'Een paar momenten zijn cruciaal geweest', zei trainer Gert Kruys.

'De emoties zijn hoog opgelopen', zei Kruys tegen RTV Rijnmond na de 3-1 nederlaag bij FC Dordrecht, dat door de zege in plaats van Sparta Rotterdam naar de Eredivisie promoveert. 'Het was een mooie strijd, maar wij hebben helaas wel aan het kortste eind getrokken. Een paar momenten zijn cruciaal geweest.'

De eerste helft was bepalend, met een negatieve hoofdrol voor doelman Ricardo Kieboom. De vervanger van de geblesseerde Khalid Sinouh ging pijnlijk in de fout bij de 1-0. 'De eerste goal was heel sneu. Alles wat mis kon gaan ging mis.'

Kieboom beleefde sowieso een beroerde middag. Na een botsing met teamgenoot Pieter Nys moest hij na 43 minuten met een hoofdwond naar de kant. 'Toen zijn vervanger Roy Kortsmit er in kwam werd het direct 2-0', keek Kruys terug.

De trainer van Sparta zag in de tweede helft de kansen keren na de gemiste strafschop van Jeffry Fortes en de aansluitingstreffer van Mimoun Mahi. 'Wij namen veel risico's, kregen via Johan Voskamp een kans, we konden 'm echt maken. We hebben er alles ingestopt vandaag.' Het bleek niet genoeg.