Kruys blij met uitduel: 'Slechte reeks zit in koppies'

Reacties

Sparta Rotterdam moet zondag op vreemde bodem, aan de Krommedijk, promotie naar de Eredivisie zien af te dwingen ten koste van FC Dordrecht. 'Het klinkt gek, maar het feit dat we uit spelen kan weleens een voordeel zijn voor ons', aldus Sparta-trainer Gert Kruys in gesprek met Voetbal International.

Kruys blij met uitduel: 'Slechte reeks zit in koppies'

'Ik kan niet anders zeggen dat de fans ons enorm steunen tijdens de play-offs, maar onbewust zit de slechte reeks in eigen huis wel in de koppies van de spelers', legt Kruys uit. In eigen huis wisten de Rotterdammers in de laatste tien (V9, G1) reguliere competitieduels niet één keer te winnen.

In de play-offs tegen NEC op het Kasteel wist Sparta wel te winnen, maar afgelopen donderdag tegen FC Dordrecht (2-2) ging het opnieuw mis. 'Dordrecht was in de eerste helft de betere ploeg. We kwamen een aantal keer goed weg met een bal op de paal en lat. Maar na de rust was de wedstrijd wel in evenwicht', aldus de Utrechter.

'Ik heb mijn spelers gecomplimenteerd met de mentale weerbaarheid', vervolgt Kruys. 'Voor ons is het duidelijk wat er nu moet gebeuren: scoren om naar de Eredivisie te gaan. Wij gaan het zondag anders aanpakken, maar hoe ga ik nu nog niet vertellen.'

'Wij kennen de kracht van Dordrecht. Ze hebben veel doelpunten gemaakt en je moet ze geen ruimte geven om te voetballen', zegt de ervaren oefenmeester. 'Dordrecht voetbalt makkelijker dan wij, maar wij gaan knokken voor wat we waard zijn. En dat is ook een kwaliteit.'

Spanning
'In Dordrecht zijn ze druk doende met alle voorbereidingen. Er zal een podium opgebouwd worden, dus de druk zal alleen maar toenemen aan de Krommedijk. Aan ons de taak om het feest te verpesten', aldus Kruys. 'Dordrecht is lang koploper geweest, terwijl het verwachtingspatroon bij ons vanaf het begin heel hoog was. De druk is hoog bij beide teams, maar ik weet zeker dat wij daar goed mee om kunnen gaan.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.