Krul mist Azië-trip met Oranje wegens schouderoperatie

Oranje-international Tim Krul (25) ontkomt door zijn schouderblessure niet aan een operatie. Die ingreep zorgt ervoor dat de sluitpost van Newcastle United de zomerse trip van Oranje naar Azië moet missen, maar dat hij wel weer fit is bij de start van het nieuwe seizoen.

Krul mist Azië-trip met Oranje wegens schouderoperatie

Bij een kijkoperatie wordt de schade aan zijn schouder verholpen. Krul liep zijn blessure op in de verloren derby van zondag tegen Sunderland (0-3), waarin hij na 56 minuten het strijdtoneel verliet.

'Het seizoen van Krul zit erop door deze blessure', vertelde manager Alan Pardew, die nu een beroep zal moeten doen op Rob Elliot of oudgediende Steve Harper. Voor de Nederlander is de kwetsuur een hard gelag. Eerder dit seizoen was hij door een elleboogblessure, en later nog eens door een enkelkwetsuur, al weken uit de roulatie.

Zonder Krul moet Newcastle United handhaving zien te realiseren. De formatie van Pardew bezet momenteel de dertiende plaats met maar vijf punten voorsprong op nummer achttien Wigan Athletic. Zaterdag wacht het cruciale uitduel met nummer acht West Bromwich Albion.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen