Kroos wilde niet ontbijten, Andersen kijkt terug op Ajax-tijd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kroos wilde niet ontbijten, Andersen kijkt terug op Ajax-tijd
© Pro Shots

'​Ik had maar een keer een probleem met hem in het nationale team. Dat was toen hij me verschillende keren wakker maakte tijdens het WK van 2014 en me naar het ontbijt stuurde omdat ik het graag oversloeg. Ik vond dat niet zo grappig, maar kneep uiteindelijk een oogje toe.'
​​​​​​•
 Voor Toni Kroos is Bayern München-trainer Hansi Flick 'de man van 2020'. Zijn samenwerking met Flick, destijds assistent bij Die Mannschaft, is de middenvelder van Real Madrid nog niet vergeten... (Bild).

'Maar daarna ben ik niet vol voor mijn tweede kans bij Ajax gegaan. Dat is het enige waar ik soms nog met lichte spijt op terugkijk. Ik was misschien iets te trots om genoegen te nemen met een rol als reserve bij mijn terugkeer. Ik had moeten proberen om mezelf terug te vechten in het eerste.'
​​​• Lichte spijt nog altijd bij Lucas Andersen, die na zijn huurperiode bij Willlem II besloot definitief te vertrekken bij Ajax. Tegenwoordig speelt de inmiddels 26-jarige Deense aanvaller bij Aalborg BK. Vanavond (aftrap 18.45 uur) spelen zijn twee voormalig Nederlandse werkgevers tegen elkaar. (Ajax.nl)

• Sparta Rotterdam sloot het kalenderjaar dinsdagavond goed af met een 2-0 overwinning op bezoek bij FC Twente. En dus was er afloop pizza in de kleedkamer bij de Rotterdammers. 'Dat hadden we wel verdiend', zei Deroy Duarte, de maker van de fraaie 0-2, bij FOX Sports.

'Ik zou Real Madrid nooit hebben afgewezen omdat ik bij Barcelona speelde, ook al heb ik een geweldige relatie met Barcelona en zal het in Europa altijd mijn club zijn.' 
• Rivaldo weet wat de transfer van zijn ploeggenoot Luis Figo naar Real Madrid begin deze eeuw losmaakte, maar zou desondanks ook voor Real Madrid hebben getekend als hij de kans had gekregen. 'Als ik samen voorin had gespeeld bij Real Madrid met Ronaldo, hadden we een aangstaanjagend duo gevormd. We lieten dat al zien bij Brazilië, als we op clubniveau nog meer tijd hadden gehad die chemie verder te ontwikkelen, had dat ons nog dodelijker gemaakt. Defensies hadden ons gevreesd. Die zomer (in 2002, red.) tekende Ronaldo voor Real Madrid nadat Los Blancos interesse hadden getoond in mij. Als we samen hadden kunnen spelen, was dat ongelooflijk geweest.' (Betfair)

• Eerder liet Kylian Mbappé zijn haar al blauw verven en verscheen Antoine Griezmann op het veld met vlechtjes, nu is Radja Nainggolan de volgende die zichzelf een opmerkelijk kapsel heeft laten aanmeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kan zeggen dat ik een fantastische relatie heb met Sir Alex. We ontmoetten elkaar toen hij besloot te stoppen, maar ik was al op weg naar Real Madrid. Maar ik waardeer het dat hij toen met mij sprak.' 
• Toen Sir Alex Ferguson in 2013 van plan was te stoppen als manager van Manchester United, benaderde de Schot zijn collega Carlo Ancelotti om het stokje over te nemen, maar de Italiaan tekende uiteindelijk bij Real Madrid. Ferguson schreef in zijn biografie in 2015 al eens dat beoogde opvolgers als Ancelotti en José Mourinho destijds niet beschikbaar waren en dat de keuze uiteindelijk viel op David Moyes. (The Daily Mail)

'Op dat moment, zo vlak na de wedstrijd, zit je zo in een emotie. Dat heeft de trainer later ook toegegeven. Zoals hij de volgende dag ook zijn excuus heeft aangeboden. Dat het niet echt handig was hoe hij het had verwoord. Nou, dan is het voor mij ook klaar. Je moet door, hè.'
• John Stegeman gaf Thomas Lam er eind oktober flink van langs toen de verdediger van PEC Zwolle twee keer in de fout ging in het Eredivisie-duel met FC Twente (5-1). 'Hij is toch geen kleuter? Hij is Fins international en heeft een paar honderd wedstrijden in het professionele voetbal in de benen.' Lam erkent dat die opmerking niet heel netjes was, maar kon het ook wel weer begrijpen. (De Stentor)

• Jarig zijn Balázs Dzsudzsák (34), Vicente Del Bosque (70), Hans van Arum (54), Luka Jovic (23) en Bartosz Kapustka (24).

•  Ook zijn twee fraaie doelpunten jarig. 

Op 23 december 2012 maakte Mark-Jan Fledderus deze prachtige goal voor Roda JC itegen VVV-Venlo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En op 23 december 2006 maakte Paul Scholes dit fenomenale doelpunt voor Manchester United tegen Aston Villa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.