Krol start met gelijkspel in play-offs tegen Kameroen

Kameroen heeft een gelijkspel overgehouden aan het uitduel met het Tunesië van bondscoach Ruud Krol in de Afrikaanse play-offs om een WK-ticket. Na een uitstekende start van de thuisploeg, was Kameroen vooral na rust wat gevaarlijker. Beide landen scoorden echter niet: 0-0.

Tunesië kende een bliksemstart in het Stade du 14-Janvier, waar Houcine Ragued al na vier minuten de eerste mogelijkheid kreeg namens Les Aigles de Carthage. Kameroen werd teruggedrongen op eigen helft, maar kreeg via Samuel Eto'o na elf minuten ook een kans. De thuisploeg heerste echter, maar ook Wissem Ben Yahia en aanvoerder Yasin Chikhaoui slaagden er niet in om Charles Itandje te passeren.

Kameroen, waar Ajax-middenvelder Eyong Enoh een basisplaats had, overleefde echter en kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. In de 41ste minuut kreeg Jean Makoun ook een grote mogelijkheid op de voorsprong namens de bezoekers, maar op aangeven van Eto'o schoot hij in het zijnet.

Elf minuten na rust kreeg invaller Fakhreddine Ben Youssef een enorme kopkans namens Tunesië en ook Ouissem Ben Yahia was dicht bij de verdiende voorsprong. Maar aan de andere kant hadden Joel Matip en Pierre Webó ook voor een doelpunt van Kameroen kunnen zorgen, maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord in Radès. De return op zondag 17 november moet daardoor de beslissing brengen.