Kroatië rekent tegen Tsjechië weer op Srna

Reacties

Darijo Srna is vrijdag van de partij als Kroatië het opneemt tegen Tsjechië. De 34-jarige Kroatische aanvoerder keerde tijdelijk terug naar eigen land voor de begrafenis van zijn vader.

Kroatië rekent tegen Tsjechië weer op Srna

Srna bleef na de 1-0 zege van de Kroaten op Turkije al in Parijs achter. Kort na de wedstrijd had hij gehoord dat zijn vader overleden was. Uzeir Srna, oud-doelman en later trainer, was al langer ziek en overleed terwijl zijn zoon op het veld van het Parc des Princes langs de zijlijn denderde.

Geschokt door de trieste samenloop van omstandigheden besloot Srna om niet met de ploeg van bondscoach Ante Cacic terug te keren naar het Normandische Deauville, waar Kroatië zijn tenten heeft opgeslagen. Zijn vader werd maandag in zijn geboorteplaats Metkovic begraven.

Cacic meldde zojuist dat Srna zo snel mogelijk het vliegtuig zal pakken om terug te keren. 'Hij zal er vrijdag zeker bij zijn', voegde de bondscoach daar aan toe. De Kroatische keuzeheer is daar blij mee. 'Het wordt een heel zware wedstrijd en ik wil graag met dezelfde basiself spelen.'

Tsjechië verloor in het eerste duel in Groep D nipt. Europees kampioen Spanje was met 1-0 te sterk door een late goal van Gerard Piqué. De Kroatische collega-internationals staken hun captain zondag een hart onder de riem met onderstaande Instagram-post. Met onderstaand bericht vertelden zij: 'Aanvoerder, we zijn met onze gedachten bij jou en je familie.'

Dragi kapetane, svi smo uz tebe i tvoju obitelj.

Een foto die is geplaatst door Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.