Kritische Van Gaal verwacht Blind binnen twee weken terug

Reacties

Hoewel Louis van Gaal er in de aanloop naar het duel van vrijdag met Newcastle United een nieuwe afwezige in zijn selectie bij kreeg, gloort er langzaam licht aan het einde van de tunnel. Waar Ángel di María afhaakte met een bekkenblessure, staan er enkele spelers aan de vooravond van hun rentree.

Kritische Van Gaal verwacht Blind binnen twee weken terug

Van Gaal moest vrijdag op het laatste moment ook de Argentijnse recordaankoop wegstrepen. Hoewel nog onduidelijk is hoe lang de middenvelder annex aanvaller uit de roulatie is, noemde Van Gaal de aanhoudende blessurestortvloed al 'om gek van te worden'.

Op de clubwebsite geeft hij echter aan dat het niet alleen maar kommer en kwel is. 'Hoewel het wat laat is aangezien we in de komende week nog twee keer spelen, verwacht ik binnen twee weken dat een paar jongens weer helemaal fit zijn.'

Belgisch virus
De Belgen Adnan Januzaj en Marouane Fellaini zijn naar verwachting de eerste twee die de ziekenboeg zullen verlaten, al zullen zij pas in 2015 weer in actie komen. 'Adnan is nog wel ziek. Hij heeft een virusje te pakken. Dat lijkt wel een Belgisch virus, want ook Marouane heeft er last van. Daardoor halen zij allebei het duel van zondag niet', verwijst Van Gaal al naar de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur.

Marcos Rojo en Daley Blind zullen behalve het treffen bij Spurs ook nog het bezoek van nieuwjaarsdag, Stoke City is dan gastheer, aan zich voorbij moeten laten gaan. 'Maar het gaat de goede kant op met Marcos. Dat geldt ook voor Blind. Ik denk dat ze nog twee weekjes nodig hebben.' Mits wedstrijdfit, zijn de twee dus mogelijk beschikbaar op 11 januari als Ronald Koeman met Southampton te gast is op Old Trafford.

Overigens liet Van Gaal zich na afloop van de 3-1 thuiszege nog maar eens kritisch uit over het overvolle programma van de Engelse clubs rond de feestdagen. 'Volgens de FIFA- en UEFA-reglementen is het niet toegestaan binnen 48 uur weer te spelen, maar in Engeland kan het allemaal maar', stelde hij bij Sky Sports. 'Daardoor kan ik mijn ploeg niet voorbereiden zoals we normaal doen. We kunnen geen teambesprekingen houden, geen elf tegen elf doen op de training, laat staan de tegenstander analyseren', aldus Van Gaal, die eerder al aangaf de feestdagen liever bij zijn familie door te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.