Kritiek op Spaanse Super Cup in Saudi-Arabië: 'Gaat alleen maar om geld'

Reacties

Raúl García vindt het waardeloos dat de strijd om de Spaanse Super Cup in Saudi-Arabië wordt afgewerkt. De 35-jarige middenvelder annex aanvaller van Athletic Bilbao maakte maandag tijdens een persconferentie van zijn hart geen moordkuil.

Kritiek op Spaanse Super Cup in Saudi-Arabië: 'Gaat alleen maar om geld'
© Pro Shots

'Dit heeft niet veel zin, zo. Waarom zouden we een toernooi dat altijd in Spanje is gehouden in een ander land spelen?', liet García weten. Het antwoord laat zich raden. De Spaanse voetbalbond sloot in 2019 een overeenkomst met de organisatie in Saudi-Arabië die voorziet in een jaarlijkse gage van dertig miljoen euro.

'Voetbal is erg veranderd, in die zin dat niemand aan de fans denkt. Het gaat alleen nog maar om het verdienen van geld en het binnenhalen van sponsors', zo vervolgde de routinier. 'We verliezen de basis van het voetbal uit het oog. Het gaat om de sfeer, families die samen naar het voetbal gaan, de aftraptijden die aansluiten bij de wensen van toeschouwers. Het is allemaal erg veranderd sinds ik begon met spelen.'

Titelverdediger Athletic Bilbao komt donderdag in actie tegen Atlético Madrid. Een dag eerder staan Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar in de Clásico. De winnaars duelleren zondag om de titel. Alle wedstrijden worden gespeeld in het King Fahd Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.