Kramer moet ondanks gele kaart vrezen voor aanklager

ADO Den Haag vreest maandag een onderzoek van de aanklager betaald voetbal richting Michiel Kramer, die zondagmiddag na het thuisduel met Ajax (0-4) nog dacht te zijn ontsnapt aan een rode kaart en een schorsing.

Kramer eiste een negatieve hoofdrol op, door in de eerste helft wild met de elleboog door te gaan op Ajax-doelman Jasper Cillessen en na rust een elleboog uit te delen aan Joël Veltman, die met bebloed hoofd achter bleef. Na de wedstrijd toonde de spits van ADO berouw. 'Ik had rood moeten krijgen voor mijn actie tegen Cillessen. Het valt niet goed te praten.'

Na de actie tegen Cillessen werd Kramer door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer bestraft met een gele kaart, maar mogelijk volgt er toch een vooronderzoek. 'Ik heb Kramer geel gegeven wegens het tegen Cillessen aanlopen. Mijn team en ik hebben de elleboog niet waargenomen', aldus Wiedemeijer tegen De Telegraaf. Daardoor is vervolging op basis van tv-beelden mogelijk.