Kramer matchwinner ADO in krankzinnige slotfase

Michiel Kramer heeft ADO Den Haag zondagmiddag in de absolute slotfase langs Excelsior gekopt. In Rotterdam bepaalde de clubtopscorer de eindstand op 2-3.

In de krankzinnig slotfase bleek ADO Den Haag uiteindelijk de sterkste. Met nog tien minuten op de klok tekende Roland Alberg de gelijkmaker aan: 2-2. Met een schitterend schot in de verre hoek leek hij alsnog een punt uit het vuur te slepen voor ADO, waardoor trainer Henk Fraser werd behoed voor de vierde nederlaag op rij.

Maar daar bleef het niet bij, want in de 93ste minuut knikte Michiel Kramer zelfs de winnende achter doelman Gino Coutinho. Met zijn tweede treffer van de middag bezorgde hij de Hagenaars drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Bovendien was daarmee de eerste uitzege van ADO van het seizoen een feit. Al met al een moeizame overwinning. En dat terwijl de ploeg van trainer Henk Fraser lange tijd het heft in handen had.

Een uur lang was er niets aan de hand voor ADO Den Haag. De bezoekers hadden voor de rust het betere van het spel en kwamen na ruim een half uur dan ook terecht op voorsprong via Kramer. De lange spits wist in de voorgaande vier competitieduels niet te scoren, maar knikte op Woudestein alweer zijn vijftiende en zestiende treffer van dit seizoen binnen.

Ook in het eerste kwartier van de tweede helft was er geen vuiltje in de lucht voor ADO, maar binnen drie minuten kantelde de wedstrijd volledig. De eerste grote kans voor Excelsior was direct raak. Adil Auassar schoot, na een fraaie combinatie met Jeff Stans, de gelijkmaker binnen: 1-1. Enkele minuten later was het opnieuw raak, uitgerekend via Ninos Gouriye: 2-1. De 24-jarige aanvaller kwam niet langer voor in de plannen van trainer Fraser en werd dit seizoen verhuurd aan Excelsior.

De goal van Gouriye, die vlak na zijn treffer naar de kant werd gehaald, bleek echter niet voldoende. Dankzij Alberg en Kramer pakte ADO Den Haag alsnog drie punten en neemt de ploeg de dertiende plaats over van Excelsior. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is terug te vinden op plek veertien, met een punt minder dan ADO.