Kramer bezorgt ADO primeur in Leeuwarden

De allereerste SC Cambuur - ADO Den Haag ooit in de Eredivisie is geëindigd in een zege voor de bezoekers (1-2). Michiel Kramer was de grote uitblinker.

Nooit eerder kwamen beide ploegen elkaar op het hoogste niveau tegen in Leeuwarden. En waar ADO eerder dit seizoen de primeur in Den Haag won (3-0) leek Cambuur dit keer historie te schrijven. Uitgerekend Ramon Leeuwin leek de thuisclub tegen zijn voormalig werkgever drie punten te bezorgen. In de 35ste minuut kopte hij knap raak uit een hoekschop.

Maar Kramer bezorgde de bezoekers alsnog de overwinning. In de 73ste minuut tikte hij een voorzet van Mitchell Schet binnen en tien minuten later was hij opnieuw trefzeker. Dit keer schoot hij raak op aangeven van Aaron Meijers, waarmee hij de wedstrijd besliste.

Door de overwinning eindigt ADO Den Haag op 43 punten uit 34 duels, waarmee het dit seizoen afsluit op de negende plaats. SC Cambuur heeft vier punten minder en is daarmee twaalfde.