Kraker in Rio, Brazilië treft WK-verrassing Colombia

Reacties

Het is vrijdag 4 juli. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Kraker in Rio, Brazilië treft WK-verrassing Colombia

Oranje
Het Nederlands elftal trainde donderdag enkele uren na aankomst in Salvador. De selectie van bondscoach Louis van Gaal komt ook vandaag, in aanloop naar de kwartfinale tegen Costa Rica, nog in actie. Er staat een oefensessie op het programma om 17.00 uur plaatselijke tijd, maar die aanvangstijd is onder voorbehoud. Voor de training schuift Van Gaal, samen met een van zijn spelers, een dag voor de belangrijke wedstrijd in de Arena Fonte Nova aan voor de persconferentie.

Frankrijk-Duitsland (18.00 uur, in Rio de Janeiro)
Frankrijk en Duitsland trappen als eerste af in de kwartfinale van dit WK. Een kraker van jewelste! De voorgaande WK-ontmoetingen in de knock-outfase werden alle drie gewonnen door Duitsland. In de kwartfinale versloegen de Fransen Nigeria in de slotfase dankzij een treffer van Paul Pogba en een eigen doelpunt. Bij Duitsland verliep de achtste finale een stuk stroever. Pas in de verlenging kreeg Die Mannschaft het sterk spelende Algerije over de knie (2-1).

Brazilië - Colombia (22.00 uur, in Fortaleza)
Gastland Brazilië hoopt in Fortaleza de volgende horde richting de finale te nemen. Eenvoudig zal het niet worden voor De Goddelijke Kanaries. De onderlinge resultaten zijn ruimschoots in het voordeel van de Brazilianen (15 overwinningen en 2 nederlagen), maar Colombia heeft laten zien over een zeer bijzondere lichting te beschikken. En dan te bedenken dat sterspeler Radamel Falcao niet eens van de partij is. Nu draait de ploeg van José Pékerman om James Rodriquez, met vijf doelpunten de topscorer van het WK.

VI Oranje
Er is vrijdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen en bespreken de WK-actualiteit met twee gasten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.