Koster houdt hoop op wonder van Paços de Ferreira

Reacties

De vooruitzichten zijn somber voor Jong Oranje. Bondscoach Adrie Koster houdt er desondanks de moed in voor het sluitstuk van de EK-play-offs in Paços de Ferreira.

Koster houdt hoop op wonder van Paços de Ferreira

Jong Oranje staat voor de schier onmogelijk taak om dinsdagavond de 2-0 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen en ten koste van de Portugese leeftijdsgenoten het EK Onder-21 in Tsjechië te bereiken. 'Zo lang er nog moet worden gespeeld, is er nog een kans', houdt Koster de hoop overeind.

De kracht van de opponent speelt mee bij de sombere vooruitzichten. De bondscoach van Jong Oranje was onder de indruk van wat de tegenstander vorige week in Alkmaar liet zien. 'Ik moet erkennen dat Portugal in de eerste wedstrijd superieur was, maar in voetbal kan nog alles gebeuren. Daarom is het zaak hoop te houden.'

Ook zijn Portugese collega Rui Jorge wil niets weten van een gelopen koers. 'Je moet altijd voorzichtig zijn aangezien voetbal zijn onvoorspelbare kanten heeft. We hebben in Nederland een mooi resultaat neergezet maar er is nog niets beslist.' Rui Jorge heeft zijn spelers een extra motivatie meegegeven. Want Jong Portugal kan de recordreeks van overwinningen uitbreiden naar veertien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.