Koster gaat met Club ten onder in 'Derby van Brugge'

Adrie Koster heeft zondagavond met Club Brugge een gevoelige nederlaag geleden. In de Derby van Brugge won stadsgenoot én eeuwige rivaal Cercle in eigen huis afgetekend met 3-1.

Door al de tweede nederlaag verzamelde Blauw-Zwart dit seizoen pas drie punten in de Belgische competitie. Op de eerste speeldag bleek KV Kortrijk te sterk, vorige week werd Sint-Truiden (STVV) met 4-1 verslagen. In die wedstrijd was Ivan Perisic de grote man aan de kant van Club. Zondagavond moest diezelfde Perisic na twee keer geel voortijdig het veld verlaten.

Voor het wegzenden van de Kroaat stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord. De Braziliaan Renato Neto had de thuisploeg na tien minuten op een voorsprong gezet. Tien minuten na rust schoot Carl Hoefkens het elftal van Koster langszij.

Cercle, dat onder leiding staat van voormalig Roda JC en Vitesse-speler Bob Peeters, profiteerde vrijwel direct van de man-meer-situatie. Bernt Evens en Frederik Boi zorgden uiteindelijk dat Groen-Zwart de punten in eigen huis hield: 3-1. In de slotminuut toonde Dorge Kouemaha aan zijn frustraties niet de baas te kunnen. Hij kreeg terecht rood na een kopstoot, waardoor Club het duel met negen man eindigde.

Door de winst passeerde Cercle de stadsgenoot op de ranglijst. Het team van Peeters heeft nu twee punten meer dan Club Brugge.

Racing Genk en KV Mechelen gaan in België aan kop. Beide ploegen leden nog geen puntverlies.