Anderlecht neemt al meteen afstand van Brugge

Adrie Koster heeft op de eerste speeldag in de Belgische competitie al een teleurstelling moeten verwerken. De Nederlandse trainer verloor met Club Brugge op bezoek bij KV Kortrijk: 1-0.

Davy de Beule deed zijn naam eer aan en velde het vonnis over de nummer drie van de vorige competitie. De assist voor het doelpunt kwam van smaakmaker Ilombe MBoyo. Club Brugge zette nog wel aan voor een slotoffensief maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Anderlecht - Eupen: 4-1Ook regerend landskampioen Anderlecht leek lang op puntverlies af te stevenen. Promovendus Eupen maakte het Paarswit zeer lastig en kwam verdiend op een voorsprong door Alex.

Na rust stelde Anderlecht echter orde op zaken en ging het door doelpunten van Mátias Suarez (2), Jonathan Legear en Mbark Boussoufa alsnog met de (geflatteerde) overwinning aan de haal.

Westerlo - AA Gent: 0-1AA Gent slaagde erin tegen Westerlo de kater die de ploeg dinsdag opliep enigszins weg te spoelen. In de voorronde van de Champions League ging de nummer twee van vorig seizoen keihard onderuit bij Dinamo Kiev: 3-0. Ook in de eerste competitiewedstrijd leek succes uit te blijven.

Elimane Coulibaly sleepte in de hectische laatste minuten echter alsnog een overwinning uit het vuur. In de turbulente slotfase dacht Westerlo, met de van MVV Maastricht overgekomen Christian Brüls als uitblinker, op voorsprong te komen. De treffer werd afgekeurd na vermeend buitenspel. De aanval daarop trof Coulibaly wél doel.

Standard Luik opende op vrijdag de Belgische competitie met een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem.