Kosovo krijgt excuses van Spanje: kwalificatieduel gaat door

Reacties

Kosovo en Spanje zullen gewoon tegenover elkaar staan in Sevilla op 31 maart. Dat is de conclusie na een telefoongesprek tussen beide voetbalbonden. Kosovo dreigde niet te spelen, na een tweet van de Spaanse voetbalbond waarin het land een territorium werd genoemd.

Kosovo krijgt excuses van Spanje: kwalificatieduel gaat door
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 1
Kosovo
Kosovo

Spanje erkent Kosovo niet als onafhankelijk land en dat werd andermaal duidelijk in een bericht dat online verscheen. De bond van Kosovo reageerde woedend en eiste een reactie van de Spaanse voetbalbond, anders zou het duel in de WK-kwalificatie niet doorgaan.

Die excuses zijn er gekomen, zo valt te lezen op de website van de Kosovaarse voetbalbond. 'Vandaag heeft president Agim Ademi een telefoontje gekregen van de Spaanse voetbalbond. Tijdens het gesprek heeft de RFEF spijt betuigd voor het bericht en is er bevestigd dat de wedstrijd Spanje – Kosovo gewoon door kan gaan onder de regelgeving van de UEFA.'

Kosovo had geëist dat Spanje de regels van de UEFA zou volgen. 'Kosovo speelt onder het nationale volkslied en de nationale vlag, anders wordt deze wedstrijd niet gespeeld', stond er dinsdag in een statement.

Het telefoontje heeft wonderen gedaan, want de brand is volledig geblust. 'Spanje heeft zich gastvrij getoond en stond open voor elke medewerking als Kosovo daarnaar zou verlangen. President Ademi heeft zijn vertrouwen in de Spaanse bond uitgesproken en is ervan overtuigd dat er twee mooie wedstrijden gespeeld gaan worden in Sevilla en Kosovo.'

WK Kwalificatie Europa

Stand WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.