Kosovo krijgt er zeven uur voor aftrap vijf spelers bij

Reacties

Kosovo heeft er zeven uur voor de aftrap van het uitduel met Finland, dat de start van de WK-kwalificatie markeert, vijf spelers bij gekregen. Bondscoach Albert Bunjaki mag Alban Meha, Amir Rrahmani, Herolind Shala, Samir Ujkani en Vitessenaar Milot Rashica opstellen van de wereldvoetbalbond (FIFA).

Kosovo krijgt er zeven uur voor aftrap vijf spelers bij

Afgelopen week meldde de FIFA in een verklaring dat er meer tijd nodig was om tot een beslissing te komen. Tot die tijd werkte Bunjaki daarom met twee lijsten, eentje met vijftien spelers die sowieso inzetbaar zijn en één met elf spelers die nog wachtten op toestemming van de wereldvoetbalbond.

Van die tweede lijst kunnen nu dus vijf namen geschrapt worden. De naam van Valon Berisha nog niet. De middenvelder van Red Bull Salzburg, die al negentien interlands voor Noorwegen speelde, is om nog onduidelijke reden nog in afwachting van bevestiging uit het wereldvoetbalbondsgebouw in Zürich.

Normaal gesproken is het na een officieel optreden voor een nationale ploeg onmogelijk om voor een ander land uit te komen. Een aanvraag voor dispensatie is kansrijk bij het ontstaan van een nieuwe natie, zoals Kosovo in 2008. Het land treedt maandag voor het eerst aan in een 'bindende interland'.

In Groep I van de WK-kwalificatie treffen ze naast Finland liefst vier EK 2016-deelnemers: Kroatië, IJsland, Oekraïne en Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.