Kortsluiting Felipe Melo leidt zege Lazio in

Lazio heeft een verrassende zege geboekt op bezoek bij Internazionale: 1-2. Felipe Melo stond als veroorzaker van een strafschop en met een schandalige overtreding aan de basis van de Milanese nederlaag.

Lazio kwam al in de vijfde minuut op voorsprong in Milaan, dankzij een geweldige knal van Antonio Candreva. De vleugelspits haalde na een ingestudeerde corner in één keer uit van de rand van het strafschopgebied en liet doelman Samir Handanovic volledig kansloos.

Daarmee zorgde Lazio voor een flinke verrassing. De Romeinen begonnen immers als nummer veertien van de ranglijst aan het duel, waar Inter de koploper was. Lazio vervolgde die vroege goal met een prima eerste helft. Ook Wesley Hoedt, de enige Nederlandse basisspeler, speelde een sterke eerste helft. Zijn directe tegenstander Mauro Icardi kwam nauwelijks aan de bal.

Tien minuten na rust kreeg Inter onverwacht een grote kans, nadat doelman Etrit Berisha een terugspeelbal van Stefan Radu in zijn handen had gepakt. De indirecte vrije trap vanaf de vijfmeterlijn van Alex Telles strandde echter in de muur. In de 61ste minuut maakte Inter alsnog de 1-1. Icardi ontsnapte aan de door Hoedt en Maurício opgezette buitenspel en rondde één-op-één met Berisha beheerst af.

De gelijkmaker leidde een slotfase in waarin Inter de betere partij was. Een onbesuisd moment van Felipe Melo leidde echter een nederlaag van de Nerazzurri in. De Braziliaan kegelde Sergej Milinkovic-Savic onderuit in de zestien, waarna de bal op de stip ging. Handanovic stopte de strafschop van Candreva, maar was in de rebound kansloos: 1-2.

En Melo liet zich een paar minuten later nog eens gaan. De Braziliaan ging volledig over de schreef ten opzichte van Lucas Biglia. Hij trapte de Argentijn bij een luchtduel in zijn nek. Overigens besloot ook Lazio het duel met tien man, want Milinkovic-Savic kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. Door de nederlaag gaat Inter de winterstop in met een voorsprong van slechts een punt op achtervolgers Fiorentina en Napoli. Lazio klimt naar de tiende plaats.