Kortom - Martens helpt Barcelona met fraaie goal aan CL-zege

In onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld.

Lieke Martens heeft Barcelona woensdagavond aan een ruime overwinning geholpen • De Nederlandse international zette de Catalanen in de negentiende minuut op voorsprong tegen het Noorse Avaldsnes IL met een fraai doelpunt • Martens, verkozen tot UEFA Speelster van het Jaar en genomineerd door de FIFA-award, kwam van de linkerkant naar binnen, speelde haar directe tegenstander uit en schoot raak in de verre hoek • Uiteindelijk werd het 0-4 in Noorwegen, volgende week is de return in Barcelona •

PEC Zwolle heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd verloren van Jong Vitesse • De beloften van de Arnhemmers waren op Papendal met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer John van 't Schip • Thomas Oude Kotte maakte het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de Zwollenaren, die met hun sterkst mogelijke opstelling aantraden •

VVV-Venlo boekte woensdag wel een oefenzege • De Limburgers wonnen met 5-0 van De Treffers • De achttienjarige Juul Respen nam twee doelpunten voor zijn rekening, de andere treffers kwamen van Vito van Crooij (2x) en Clint Leemans •

Oranje Onder-19 is de kwalificatiereeks voor het EK 2019 begonnen met een simpele overwinning • De talenten van Maarten Stekelenburg waren in 's-Gravenzande met 3-0 te sterk voor de leeftijdgenoten van Malta • Na 23 minuten tekende NEC'er Ferdi Kadioglu voor de openingsgoal, een minuut later verdubbelde hij de voorsprong • In de slotfase besliste PSV-aanvaller Joël Piroe vanaf de penaltystip voor de 3-0 • Nederland neemt het de komende dagen nog op tegen Hongarije en Slovenië •

• Verdediger Layvin Kurzawa is geblesseerd afgehaakt bij Frankrijk • Op de training van maandag raakte hij geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij de laatste twee WK-kwalificatieduels moet missen • Als vervanger is Jordan Amavi (door Aston Villa verhuurd aan Olympique Marseille) opgeroepen • Frankrijk speelt zaterdag tegen Bulgarije en dinsdag tegen Wit-Rusland •

• FC Utrecht is een oefenduel met 2-0 onderuit gegaan tegen VfL Wolfsburg • De ploeg van Erik ten Hag haalde de rust in Duitsland met 0-0, maar in de tweede helft ging het mis • Eerst moest verdediger Edson Braafheid inrukken, hij kreeg twee keer geel • In het restant van de wedstrijd tekenden Victor Osimhen en Kaylen Hinds voor de Duitse treffers •

PEC Zwolle verloor op zijn beurt op Papendal van Jong Vitesse • De Arnhemse beloften, waar Luc Castaignos een basisplaats had, maakten in de laatste vijf minuten het verschil: Thomas Oude Kotte zorgde voor de winnende 1-0 •

• De nieuwe trainer van AA Gent is bekend • Yves Vanderhaeghe (47) is de opvolger van de onlangs ontslagen Hein Vanhaezebrouck, die inmiddels aan de slag is gegaan bij Anderlecht • De voormalig middenvelder van onder meer Eendracht Aalst, Excelsior Moeskroen en Anderlecht was eerder trainer bij Kortrijk en Oostende • Bij die eerstgenoemde club was hij in 2014 opmerkelijk genoeg ook al de opvolger van Vanhaezebrouck •

Romelu Lukaku is door de Professional Footballers' Association (PFA) uitgeroepen tot Speler van de Maand september • De Belgische spits van Manchester United was in die maand in totaal vier keer trefzeker in vier Premier League-wedstrijden • De 24-jarige aanvaller staat voor The Mancunians inmiddels op zeven goals in de Engelse competitie •

Jordan Lukaku, het één jaar jongere broertje van Romelu, is geblesseerd afgehaakt bij het Belgische nationale team • De linksback van Lazio heeft te veel last van een hamstringblessure • Watford-verdediger Christian Kabasele is opgeroepen als zijn vervanger •

Jonathan De Guzman heeft dinsdag de training bij Eintracht Frankfurt overgeslagen • De middenvelder was er niet bij vanwege een bezoekje aan de tandarts • De Guzman was niet de enige, trainer Miko Kovac miste twaalf spelers, mede door de interlandperiode •