Kortom - blessure Vermaelen, promotie Córdoba

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

• België is niet ongeschonden uit de strijd met Rusland (1-0 winst) gekomen • Thomas Vermaelen moest al vroeg in de eerste helft plaatsmaken door hamstringproblemen • Axel Witsel klaagde na afloop over schouderklachten, maar voorziet geen problemen voor het vervolg van het WK •

• Na 42 jaar keert Córdoba van voormalig Vitesse-trainer Albert Ferrer terug in de Primera División • In een turbulent play-off-duel met Las Palmas was het 1-1 gelijkspel genoeg voor de promotie • De gelijkmaker van Ulises Davila diep in blessuretijd was cruciaal na het 0-0 gelijkspel drie dagen eerder • Het doelpunt viel nadat de scheidsrechter de wedstrijd had stilgelegd vanwege fans op het veld •

Samuel Eto'o moet waarschijnlijk maandag verstek laten gaan bij het laatste WK-duel van Kameroen • De knieproblemen die hem het duel met Kroatië kostten, maken hem een groot vraagteken voor de wedstrijd tegen Brazilië •

Jake Livermore speelt ook volgend seizoen voor Hull City • De centrale middenvelder kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor The Tigers, die hem voor een onbekende transfersom nu permanent overnemen van Tottenham Hotspur •

Gerard Piqué komt op het WK niet meer in actie • De Spaanse centrumverdediger ondervindt nog altijd te veel hinder van een spierblessure om deel te nemen aan het treffen met Australië van maandag • Piqué deed ook al niet mee tegen Chili, de wedstrijd waarin Spanje door middel van een 2-0 nederlaag werd uitgeschakeld • Net als tegen Chili wordt hij waarschijnlijk vervangen door Javi Martínez •

• Zulte Waregem heeft zich versterkt met Chuks Aneke • De twintigjarige vleugelspeler komt transfervrij over van Arsenal, waar zijn contract afliep • Aneke speelde een keer in de hoofdmacht bij Arsenal en bracht afgelopen seizoen op huurbasis door bij Crewe Alexandra •